Wijnhuizen

Wij werken samen met deze Wijnhuizen

Weingut Dr. Hinkel.
Weingut Dr. Hinkel

Sinds 2004 werken we samen met de familie Hinkel in Framersheim, Rheinhessen, Duitsland. De familie Hinkel produceert al meer dan 300 jaar wijn, Roland en Hedda Hinkel, zijn nu de 18e generatie. Roland is Doktor in de Weinbau.  Zoon Peter is de laatste jaren actief om zijn ouders bij te staan en heeft onlangs de opleiding aan de Wijnbouw Universiteit in Christchurch, Nieuw Zeeland afgerond. Van een lichte Pinot Gris, Weissburgunder of Silvaner tot een elegante verfijnde Pinot Noir of Chardonnay, met de wijnen van Dr. Hinkel heb je een eerlijke en heerlijke wijn in het glas.

 

Weingut Kerpen Moezel
Weingut Kerpen

Weingut Kerpen is een familiebedrijf, bijna 250 jaar oud, sinds 8 generaties. Hier, in de grootste Riesling-producerende regio ter wereld – de Moezel, doen we ons uiterste best om de unieke smaken van onze streek te behouden, onze Riesling-wijnstokken te behouden en natuurlijk onze enthousiaste Riesling-fans te ondersteunen. We “telen” immers alweer een nieuwe generatie om onze familiegeschiedenis voort te zetten en onze kennis en passie voor wijn verder te verdiepen en te ontwikkelen. Deze vakkennis proef je duidelijk in bijvoorbeeld hun Riesling Alte Reben.

De oude wijnmakers zeiden altijd dat een wijnbouwer minstens 12 keer per jaar rond elk van zijn wijnstokken rent. We weten zelf niet zeker of dat waar is voor elke plant, maar het kost veel tijd om gezonde druiven te telen. Onze ondergrondse kelder biedt van nature de perfecte omstandigheden om Riesling te produceren: constant lage temperaturen en een goede luchtvochtigheid. Nadat we de druiven zorgvuldig hebben uitgekozen en geselecteerd, worden ze voorzichtig geperst. Nadien vergist de most in houten vaten tot droge, half droge, zoete of dessertwijnen. We streven ernaar onze wijnen op natuurlijke wijze te produceren en daarom vermijden we de gisting zoveelmogelijk te beïnvloeden.

Valetti Bardolino Italy
Azienda Vinicola Valetti Luigi srl

“We maken deel uit van de American Dream”. Grootvader Angelo leende geld om een stukje land in Bardolino te kopen van zijn broer, die begin 1900 naar Amerika emigreerde. Angelo vestigde hij zich in Bardolino, nabij het Gardameer en plantte een kleine wijngaard om zijn gezin te onderhouden.

Zijn zoon Luigi, onze vader, bouwde het wijnhuis verder uit, dat vandaag gerund wordt door, Stefano, Luca en Davide. Na al die tijd blijven we een familiebedrijf dat hard werkt om het beste uit de druiven van Bardolino te halen, waarbij traditie en technologie worden gecombineerd. Van een zachte frisse witte Bianco di Custoza, een mooie Lugana, of een licht rode Bardolino tot een volle rode Amarone delle Valpolicella.

Domaine Eric Gelly
Domaine Eric Gelly

In het najaar van 2014 tijdens een reis voor wijnimporteurs naar de Languedoc in Frankrijk, maakte ik voor de eerste keer kennis met de wijnen van Eric Gelly. Lekkere wijnen voor alledag, bijvoorbeeld Petite Envie, plezierig om te drinken, maar ook hun Top Cuvée 1850, Syrah en Chardonnay.

Het domein is opgericht in…1850, zeven generaties geleden. In de regio Languedoc – Roussillon, Zuid Frankrijk, Côtes de Thongue. Het Domaine Eric Gelly heeft 48 hectare wijngaard. Alles heeft éric Gelly in eigen beheer, tot het zelf bottelen van de wijn. Vignerons Indépendant. De Vignerons Indépendants de France is een in Parijs gevestigde wijnbouwvereniging die kleine en onafhankelijke wijnmakers in Frankrijk bevordert en assisteert.

Château du Donjon Minervois.
Château du Donjon

Een familie, een passie

Sinds de 15e eeuw is de familie Panis-Mialhe gepassioneerd door wijnbouw. Het combineren van traditionele waarden met moderne en culturele technieken zijn duidelijk verfijnd door de verschillende generaties. In 1996 had Jean Panis zijn eerste oogst. Hij schenkt bijzonder veel aandacht aan de fruitigheid van de wijn. In datzelfde jaar ontmoet hij Caroline, zijn huidige vrouw, die volledig betrokken is bij het Château, de wijngaard en het wijn maken. Het kasteel van Donjon ligt in het zuiden van Frankrijk, in de Languedoc, op 10 km van de middeleeuwse stad Carcassonne. De hele winter kijk je naar de besneeuwde toppen van de Pyreneeën. De wijngaard is gelegen op het grondgebied van Clamoux, de zone van het mediterrane klimaat met de invloed van de Atlantische Oceaan. Het bestaat uit hellingen van klei-kalksteen en grindachtige terrassen. De bodem profiteert van A.O.C. Minervois en Cabardès.

Het is de oude stad Minerva – bolwerk gesticht door de Romeinen – die zijn naam gaf aan de Minervois. Het is een van de oudste mediterrane wijngaarden. Het is inderdaad meer dan 2000 jaar geleden dat de Romeinen deze grond kozen om de eerste wijnstokken in de Languedoc te planten. Cabardès is de jongste appellatie in de Languedoc. Het terroir is kouder dan de andere en is geselecteerd om de Atlantische druivensoorten (Merlot en Cabernet Sauvignon) te combineren met de Mediterrane (Carignan, Mourvèdre en Grenache). Dankzij deze mix die het origineel maakt, hebben zijn wijnen een perfecte balans en een grote complexiteit.

Domaine Cherrier Père et Fils

In de Franse streek Sancerre vinden we Domaine Cherrier. De wijnmakerij werd opgericht in 1930. Tot nu toe hebben vier generaties het landgoed gerund. Het landgoed strekt zich uit over 13 ha. van kalksteen en kalkhoudende kleigronden, deze zijn perfect voor het verbouwen van Sauvignon Blanc, waarvan de witte Sancerre wordt gemaakt. 11 ha is beplant met Sauvignon Blanc en 2 ha met Pinot Noir, voor Sancerre Rosé en Sancerre Rouge.

Marchand Pouilly Fumé
Domaine Pierre Marchand et Fils

Domaine Pierre Marchand et Fils is een familiale wijngaard van 17 hectare, gelegen in het dorp Les Loges in de gemeenten Pouilly sur Loire, Tracy en Saint-Andelain. Hier maken ze hun heerlijke Pouilly Fumé.

Pierre, heeft het domein overgedaan aan Eric, die sinds 1989 als wijnbouwer, het landgoed runt, in samenwerking met zijn broer Pascal sinds 1992. Ze combineren oude gebruiken en moderne technieken, terwijl ze een oude familietraditie in stand houden die in 1650 is begonnen.

Meer dan een baan, het is een passie die van generatie op generatie wordt doorgegeven en het is met veel plezier dat we u zullen ontvangen om u onze wijnen te laten proeven en te laten waarderen, ons werk in de wijngaarden, de wijnmakerij uit te leggen en antwoorden geven op alle vragen over ons fascinerende beroep.

Chateau du Vieux Parc
Château du Vieux Parc

Château du Vieux Parc is gelegen in het dorp Conilhac-Corbières Zuid Frankrijk. Eigenaren zijn Louis en Claudine Panis. Broer Jean Panis heeft het Château du Donjon in de Minervois. In 1975 begon Guy Panis zelf de botteling te doen en ook het exporteren van wijnen. Zoon Louis Panis heeft het later overgenomen samen met zijn vrouw Claudine.  In 2000 volgde een grote investering in het moderniseren van het bedrijf. De wijnkelders werden compleet vernieuwd en er werden nieuwe ‘barriques’ aangekocht. In 2005 trad zijn zoon Guillaume toe tot het bedrijf, na een gedegen wijnopleiding, diverse stages en een studie oenologie op zak. Het eerste contact met Château du Vieux Parc was voor mij in 2002, met een bijzondere wijnreis van Sopexa.

Menu