Wijnklimaat- en bewaarkasten

Wijnklimaat kasten en bewaarkasten

Wij zijn officieel dealer Girbal – Le Soin du Vin wijnklimaat & bewaarkasten. In ons proeflokaal aan de Klaverberg hebben we een klimaatkast opgesteld staan. U kunt, na afspraak, vrijblijvend eens een bezoek brengen.

Waarom een wijnkast?

Indien u écht wilt genieten van uw wijn dan moet u deze op de juiste temperatuur kunnen serveren en onder de allerbeste omstandigheden kunnen bewaren. Uw woonkamer en koelkast, zo ook de meeste kelders, zijn ongeschikt om wijn uit te serveren en in te bewaren. De woonkamer is veel te warm voor al uw wijnen, de koelkast is weer veel te koud en in veel kelders laat de luchtkwaliteit op meerdere punten te wensen over.

Welke kast past bij u?

Afhankelijk van uw eisen en wensen kunt u kiezen voor een bewaar- of klimaatkast. Bewaarkasten zijn bedoeld om onder ideale condities voor langere termijn alle soorten wijn in op te leggen. In de hele kast heerst dezelfde temperatuur.

Klimaatkasten zijn geschikt voor het op ongeveer serveertemperatuur bewaren van alle soorten wijnen. Onderin de kast, waar het kouder is, kunt u witte wijn en rosé bewaren en meer naar boven, waar het warmer is, de diverse soorten rode wijn.

Niet alleen maar koelen.

Sommige wijnkasten zijn voorzien van een verwarmingssysteem dat in werking treed zodra de omgevingstemperatuur te laag wordt. De kasten die met dit systeem zijn uitgerust kunnen dan ook in onverwarmde, vorstvrije, ruimtes worden opgesteld.

Niet zomaar een koelkast.

Een wijnkast is niet zomaar een veredelde koelkast, ze zijn speciaal ontworpen om wijn onder ideale omstandigheden in te bewaren. De temperatuur wordt gecontroleerd, de luchtvochtigheid wordt op het juiste niveau gehouden, koolstoffilters voorkomen vieze geurtjes en uw wijnen liggen afgeschermd tegen UV-straling. De leggers zijn steviger en de uitstraling is veel exclusiever.

Bewaar je wijn in de beste condities

Wijnkast GSDV 184 in twee uitvoeringen:

Mono
Temperatuur instelbaar tussen 5° C – 18° C
Capaciteit 177 bordeaux- of bourgogne flessen
Duo
Twee gescheiden temperatuurcompartimenten voor witte en rode wijn
Capaciteit 166 bordeaux- of bourgogne flessen

Eigenschappen

• Bescherming tegen schadelijk UV-licht
• Flessen afzonderlijk bereikbaar op massief houten schuifladen
• Luchtzuivering door koolstoffilter
• Constante temperatuur, door koeling of verwarming
• Afsluitbaar met slot
• Uitschakelbare LED verlichting
• Draairichting van deur omkeerbaar
• 176 cm hoog, 68 cm diep en 59.5 cm breed

Menu